Review van het boek

Review van het boek

Lezers van het boek ‘Snurker word wakker!’ zeggen dit:

Een echte wakker maker!

Ely Meijs - Mooi ervaringsverhaal met veel inzichten, ook voor een niet-apneupatiënt. Iedereen snurkt wel eens, sommigen meer dan anderen, maar dat het ook een medisch probleem kon zijn? Dit wordt in ‘Snurker word wakker!’ op een makkelijk leesbare manier geschreven en uit ervaring uitgelegd. Een aanrader voor iedereen.

Een echte aanrader

Lut Geers - Ik heb dit boek nu voor de tweede keer in één ruk uitgelezen. De eerste keer toen ik pas de diagnose kreeg en ongeveer twee maanden later. Het is een persoonlijk relaas, aangevuld door anderen. Ik ben echt blij dat dit boek er toen was en nu weer. Alles staat er zo duidelijk in uitgelegd, alles wat je wilt googelen staat erin. Het helpt om je niet alleen te voelen, ook en vooral op dagen dat je het moeilijk hebt. Want apneu doet zoveel met je lichaam. Alles waar ik lichamelijk last van had en waar de dokters wel een uitleg over hadden, kwam allemaal samen toen een dokter het plotseling over een slaaponderzoek had (terwijl ik eigenlijk het gevoel had dat ik nog nooit zo lekker had geslapen) en ik de resultaten kreeg. Ook al ben je met twee, er komt zoveel op je af. Net op dat moment kwam ik dit boek tegen. Hoe meer ik er over nadenk: Ineke’s boek is HET boek dat iedereen met slaapapneu zou moeten hebben opdat iedereen zou begrijpen wat apneu is en leren aanvaarden om met de cpap te slapen. Maar vooral om geen wonderen te verwachten, maar dag per dag verder te leven.

Wakkermakend

Irene Hovinga - Met dit boek zijn mijn ogen zelfs als niet snurker geopend! Waar het snurken vervelend voor een partner kan zijn, besef ik na het lezen van dit boek hoe ingrijpend (en gevaarlijk) het voor de snurker zelf kan zijn. Ineke vertelt op een fijne en goed leesbare manier over haar ervaringen met apneu. Ze heeft hiermee een heel fijn boek geschreven dat zowel een snurker als een niet-snurker heel veel kostbare inzichten en informatie kan geven. Wat mij betreft echt de moeite waard om te lezen!

Naar waarheid geschreven, zeer informatief

Jeannette Geerts - Ik heb het boekje vrijwel in één ruk uitgelezen. Zo herkenbaar en wellicht een eye-opener voor diegenen die nog niet getest zijn op deze sluipende aandoening. Snurken wordt altijd met een grapje afgedaan en snurkers reageren vaak besmuikt, maar het is dus lang niet altijd zo onschuldig. Zelf ben ik ook sinds jaren onder behandeling en wat een verbetering van levenskwaliteit toen duidelijk werd wat er aan de hand was en er een oplossing kwam. Ik kan iedereen die zich in dit boekje herkent ten zeerste aanraden om eens met de huisarts te gaan praten.

Makkelijk te lezen

Ans Kösters - Het boek in één ruk uitgelezen. Het is een makkelijk te lezen boek met veel goede tips, niet alleen voor apneupatiënten, maar ook voor mensen die geen apneu hebben. Zij krijgen hierdoor een beter inzicht waarom iemand bepaalde klachten heeft en men leert hier dan beter mee omgaan.
Ik vind het een echte aanrader.

Verhelderend

Marian Benjaminsen - In haar boek ‘Snurker word wakker!’ vertelt Ineke Custers een persoonlijk relaas over hoe bij haar uiteindelijk de diagnose apneu werd vastgesteld. Zij onderbouwt haar verhaal met toelichting/aanvulling van deskundigen, onder andere kno-arts, longarts en huisarts. Ineke maakt in haar boek heel duidelijk, dat apneu met zich meebrengt dat je ermee moet leren leven. Zij wijst er tevens op dat behandeling van levensbelang kan zijn en patiënten kan behoeden voor ernstige andere aandoeningen, zoals een hartaanval of hersenbeschadiging. Zelf hoop ik dat dit boek veel mensen gaat bereiken. Bijna 4 van de 5 patiënten die aan slaapapneu lijden zijn zich daar niet van bewust, blijkt uit onderzoek!