3 – Toeval

3 – Toeval

In mijn vorige blog vroeg ik jullie me alle vragen te stellen die je hebt over apneu.
Gezien de weinige reacties zou ik bijna denken dat je er alles al over weet…
Aangezien ik daar niet in geloof, roep ik nog maar eens dat jouw vragen me kunnen helpen mijn gedachten te structureren en dus een beter boek te schrijven. Dus kom op met die vragen!!

Ook schreef ik dat er steeds toevalligheden op mijn pad komen die mij het gevoel geven dat ik op de juiste weg ben. Dat gaat en ging nog even door. 

Er is meer contact geweest met de krant en ik heb inmiddels een idee hoe ik daarmee verder kan en wil. Alleen komt ‘het leven’ er momenteel tussendoor fietsen en gebeuren er dingen die qua tijd en aandacht nu even voorrang verdienen.

Deze week waren er informatieavonden voor het GAAP-project die helaas nog niet het effect hebben dat GAAP verdient: een nieuwe groep starten. Dat is jammer, vooral omdat ik het levende bewijs ben van de enorme verandering die dit voor mijn leven heeft. Ik wil dus actief op zoek naar manieren om dit prachtige project te promoten. Heb je ideeën hoe en waar dat kan, laat het me even weten! Ken je het project nog niet? Je vindt mijn blogs erover op Ineke GAAPt.

Verder had ik een aantal inspirerende gesprekken deze week. Met mijn lieve oudste (in vriendschapsjaren) vriendin én met mijn oorspronkelijke ‘schrijfjuf’ die al sinds jaar en dag deel uit maakt van ons schrijfgroepje. Zij was heel enthousiast want ze heeft sinds de kerstvakantie een eigen ruimte waar ze schrijfcursussen gaat geven.
Je vindt alle informatie van haar activiteiten op facebook en op Schrijf je Stuk!

Die gesprekken waren niet alleen inspirerend, maar leiden ook tot weer nieuwe toevalligheden.
Ellen en ik maakten – in haar prachtige nieuwe schrijfruimte – ieder ons eigen Vision board.

Het mijne is specifiek voor het stimuleren van mijn schrijfproces en het werken aan mijn boek. Al een poos zie ik het boek voor me in een combinatie van donkerblauw en geel. Toch verbaasde me het toen juist deze kleuren opdoken bij het maken van het Vision board.

Maar zoals het leven wel vaker laat zien, was dit ook nu niet echt verwonderlijk. Al helemaal niet toen ik diezelfde vrijdag op de facebookpagina van Anne-Lies Smal van Zij van Bloei een bericht zag binnenkomen met onder andere de volgende zin:

GEEL  de kleur van lekker een stralend middelpunt in je eigen leven zijn

De dag erna kwam er een nieuwsbrief van Bloei die over Blue Monday gaat en waarin onder andere het volgende staat:

Blauw is de kleur van bedenken en met name donkerblauw. Deze kleur helpt je om de  meest mooie inzichten te krijgen. Indigo helpt je de regie in handen te nemen zodat je je eigen levensverhaal kunt schrijven, de kleur van autoriteit.

Soms vallen dingen niet op hun plek, maar knállen ze er in…

Geef een reactie

Hoe beoordeel je Snurker word wakker?*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *