7 – Onderwerpen

7 – Onderwerpen

Deze week was er een van overvloed. Niet alleen kwamen er veel en leuke reacties op mijn blog van vorige week, ik kreeg ook door het leven zelf onderwerpen aangereikt die in mijn ervaringsverhaal verwerkt kunnen worden.

Voor de lezers onder jullie die me op Facebook of de website volgen is het misschien niet zo duidelijk, maar mijn blog van vorige week heb ik ook gedeeld op een besloten facebookgroep voor Apneupatiënten en die reageerden volop met hun drie woorden! Dat was fijn en inspirerend en er waren bij mij deze week veel ‘O ja’-momenten doordat er onderwerpen langs kwamen die ik nog niet op mijn lijstjes had staan, maar waar ik zeker wel iets over te vertellen heb.
Heb je nog niet gereageerd, doe dat dan gerust onder deze of de vorige blog. Privé reageren mag ook, dan liefst naar apneupatient@gmail.com
Ik ben heel blij met jullie inbreng en ook heel nieuwsgierig naar de woorden van mensen die zelf niet direct met apneu in aanraking komen. Dat mag ook in een andere vorm: je mag me de woorden geven van de dingen waar je nieuwsgierig naar bent. Een voorbeeldje is slaaponderzoek. Ik weet dat er mensen zijn graag willen weten hoe dat in zijn werk gaat en hoe het voelt om er een te ondergaan. Komt dus zeker aan bod! Juist de dingen die voor jullie interessant zijn, zijn voor mij misschien wel te gewoon om aan te denken. Vooral reageren dus 😉

Verder kreeg ik deze week ook door het leven zelf onderwerpen aangereikt, zoals ik hierboven al schreef. Een daarvan is mijn masker. Zoals ik al eens in een blog voor Ineke GAAPt geschreven heb, is geen enkele nacht van een apneupatiënt voorspelbaar. Of ik goed slaap of slecht hangt van meer factoren af dan alleen of het een drukke en stressvolle of een rustige dag geweest is. De temperatuur kan een rol spelen en brrr…. er waren koude nachten bij afgelopen week, maar ook hoe goed of slecht mijn masker blijft zitten tijdens de nacht.

Deze week ben ik tot de conclusie gekomen dat het nu toch echt tijd wordt voor een ander masker. Niet omdat ik ontevreden ben over mijn huidige Airfit P10, maar omdat de hoofdband tegenwoordig van een ander materiaal gemaakt wordt en daardoor voor mijn hoofd te strak zit. Tot nu toe gebruikte ik steeds de oude band, maar die moet ik tegenwoordig in wasmachine en droger gooien om hem weer een tijdje passend te hebben. Totaal uitgerekt dus. Daarom oriënteer ik me momenteel op andere maskers, waarbij ik ook ervaringen van mede-apneu patiënten mee neem, en ga ik een afspraak maken voor een passessie met de leverancier.
Altijd spannend en deze keer ook ‘onderwerp voor mijn ervaringsverhaal’.

Geef een reactie

Hoe beoordeel je Snurker word wakker?*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *