8 – Opnieuw

8 – Opnieuw

Schrijven valt nog lang niet altijd mee. Als ik – zoals nu voor mijn blog – zelf kan bepalen waarover ik schrijf en hoe lang mijn stuk mag worden lukt het me allemaal redelijk. Als ik wil schrijven aan mijn ervaringsverhaal ben ik steeds bang dat ik me de feiten niet goed herinner en dat maakt me onzeker.

Maar nu ik graag een column voor de krant wil schrijven en daar eindelijk wel eens een eind aan wil breien, lukt het voor geen meter… 

Het is moeilijk om precies dát op papier te zetten wat ik wil overbrengen en dat dan ook nog op zo’n duidelijke en krachtige manier dat het stuk werkelijk geplaatst gaat worden. Want dát is wat me tegenhoud: als ik dan die ene poging waag om iets te schrijven dat hopelijk regionaal gepubliceerd gaat worden wil ik het ook goed doen. Want ik krijg maar één kans (denk ik).

Waardoor ik schrijf en schrap en lees en herlees en dan alles aan de kant gooi om een paar dagen later weer helemaal opnieuw te beginnen. En ik dus uiteindelijk nog niets heb waar ik tevreden over ben.

Ben ik te kritisch?
Vast wel 😉
Wil ik te veel?
Zeker weten 😉
Kan ik dit wel?
Ja hoor… volgens mijn man ben ik toch zeker een betere schrijver dan Ronald Waterreus (die een column heeft in het sportkatern van onze krant) Maar of mijn man nou zo onpartijdig is??
Zelf lees ik het sportstuk niet, dus ik heb er geen oordeel over. 

Dus deze week stond vooral in het kader van schrijven, herschrijven en opnieuw beginnen.

Nu het resultaat nog steeds niet is wat ik voor ogen heb, ben ik aan de slag gegaan met een ander stuk dat ook hoort bij het schrijven van mijn ervaringsverhaal: namelijk het sorteren van gegevens én omschrijven van mijn ideale lezer. Volgens Jolanda Pikkaart is dat essentieel: dat je weet voor wie je schrijft. In mijn geval is dat een vrouw van 40+ omdat ik wil benadrukken dat niet alleen mannen maar ook vrouwen apneupatiënt zijn én vrouwen op die manier hopelijk eerder aan de bel trekken als hun man snurkt. Zodat het op feestjes niet alleen lacherig over ‘mijn man kan er wat van, die zaagt hele bossen om als hij slaapt’ gaat.

Daarna heb ik de achterkant van mijn vel gebruikt om op te schrijven wat ik nu eigenlijk precies met die ene column in de krant wil bereiken. Wie weet gaat het deze keer wél lukken!

 

5 gedachten over “8 – Opnieuw

  1. Jolanda Pikkaart is zo lief om me meteen te wijzen op het feit dat een vrouw van 40+ een doelgroep is en geen ideale lezer. Ik citeer: “Je ideale lezer is 1 persoon, met een specifieke leeftijd, een naam, uiterlijk en nog veel meer.”
    Uiteraard heb ik voor mezelf mijn ideale lezer gedetailleerd, maar in het blog heb ik het bij de summiere omschrijving van de doelgroep gehouden. Bedankt Jolanda!

  2. Schrijf wat je denkt en voelt, laat het los en bekijk het later nog eens en je zult zien dat er al bijna bent, succes!

    1. Dank je wel voor de tip, broer.
      Tot nu toe werkt het voor die column nog niet op deze manier, maar morgen is er weer een nieuwe dag 😉

Geef een reactie

Hoe beoordeel je Snurker word wakker?*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *