Medische dossiers

Medische dossiers


Zoals ik in mijn blog Stap voor stap al aankondigde heb ik afspraken gemaakt met mijn behandelende artsen en bij hen mijn medische dossiers opgevraagd. Het verbaasde me hoe prettig en gemakkelijk dat ging. De reactie was meteen ‘Het is uw dossier, het zijn uw gegevens. Natuurlijk kunt u die krijgen. Wij pakken dat hier op deze manier aan’.

Dus heb ik nu een chronologisch naslagwerk van mijn medische geschiedenis. Ofschoon: dat is niet helemaal correct, want een van de dossiers is niet compleet. Daar moet ik dus nog in uitzoeken wat er precies ontbreekt en ervoor zorgen dat ik de deze gegevens (en dan vooral de zaken die met apneu te maken hebben) alsnog krijg.

Het is heel verhelderend om mijn dossiers door te lezen, vooral dat van mijn huisarts omdat dit een goed beeld geeft van de helft van mijn leven.

Het geeft me ook veel redenen om dankbaar te zijn: dankbaar omdat ik niet meer voortdurend geveld word door migraine-aanvallen zoals dat vroeger het geval was.

Dankbaar omdat de meeste aandoeningen en kwaaltjes die ik gehad heb inmiddels verleden tijd zijn of geen groot stempel meer op mijn leven drukken.

En ja: ik ben zeker ook dankbaar omdat de diagnose apneu gesteld is en op die manier voorkomen kon worden dat er grote onzichtbare schade aan mijn lichaam veroorzaakt is.

Geef een reactie

Hoe beoordeel je Snurker word wakker?*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *