Meer dan alleen schrijven
Het schrijven van mijn ervaringsverhaal als apneupatiënt houdt veel meer in dan alleen schrijven. Natuurlijk heb ik oude agenda’s geraadpleegd en mijn medische dossiers opgevraagd om feiten te verifiëren. Ik heb teksten geschreven, weg gegooid, herschreven en gerangschikt in de hoop het verhaal zo prettig leesbaar mogelijk te maken.
Daarnaast denk ik ook na over de manier waarop het uitgegeven gaat worden: wordt het een boek of is (een bijlage bij) een tijdschrift een beter idee?
En als ik dat nog niet weet, hoe weet ik dan waar ik een uitgever moet vinden?
Op welke manier komen er illustraties in het boek? Ga ik contact opnemen met leveranciers met de vraag of ik foto’s van hun producten mag gebruiken. Zo ja: kan ik dan nog wel een onafhankelijk verhaal afleveren. Zo nee: hoe zorg ik er dan voor dat mensen weten hoe bijvoorbeeld de diverse maskers er uit zien of wat ik bedoel met een slanghengel.
Verder komen er vragen voorbij als: is apneu een ziekte of een aandoening?
De Apneuvereniging gebruikt beide begrippen en voor mij is niet duidelijk welke nu eigenlijk de juiste is. Als je apneu hebt ben je patiënt. Je komt terecht bij diverse specialisten, zoals longarts, KNO-arts en soms ook neuroloog. Voor mij lijkt het daarom logisch dat apneu een ziekte is.
Dit en nog veel meer andere dingen spoken regelmatig door mijn hoofd en houden me bezig.
Misschien heeft een van mijn lezers een mening, idee of zelfs een goede tip voor mij met betrekking tot een van bovenstaande onderwerpen.
Die zijn van harte welkom!
Je kunt uiteraard reageren onder dit blog maar mij een bericht sturen mag uiteraard ook.
Alvast bedankt!