Opfrissen

Opfrissen

Soms helpt het dagelijkse leven me om mijn geheugen op te frissen en zo mijn ervaringsverhaal zo levendig mogelijk te maken.

De laatste tijd gaat het slapen niet zo heel goed, ik val in slaap maar na een paar uur ben ik klaarwakker. Als het me na drie kwartier nog niet lukt om weer opnieuw in slaap te vallen sta ik op.

Dit gebeurt enkele keren per week, waardoor ik steeds minder energie heb om de dagen door te komen.

Eigenlijk hoef ik pas volgend jaar weer op controle, maar ik besluit daar niet op te wachten en maak een afspraak met de apneuverpleegkundige.

We overleggen samen, bekijken de resultaten van het laatste slaaponderzoek (alweer een jaar of 4 geleden), praten over de mogelijkheden van een slaapoefentherapeut, de kwaliteit van REM-slaap en de beweeglijkheid van mijn benen. Eigenlijk is er maar één conclusie mogelijk: een nieuw slaaponderzoek doen en aan de hand van de resultaten de verdere strategie bepalen.

Dus worden mijn stoffige herinneringen opgefrist: ik mag me weer vol laten plakken met sensoren, krijg een kastje om en stel intussen allerlei vragen die bij me opkomen om later te gebruiken in mijn verhaal.

Het voelt nieuw en tegelijkertijd ook vertrouwd.

In ieder geval kan ik nu weer levendig schrijven over mijn ervaring.

Handig soms, zo’n herhaling 😉

Geef een reactie

Hoe beoordeel je Snurker word wakker?*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *